Президентът на Венецуела Николас Мадуро посети в събота Хавана, за

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро посети в събота Хавана, за
Коментари Харесай

Мадуро стана първият чуждестранен лидер приет от новия президент на Куба Мигел Диас-Канел


Президентът на Венецуела Николас Мадуро посети в събота Хавана, с цел да се срещне с новия ръководител на Държавния съвет и на Съвета на министрите на Куба Мигел Диас-Канел, предава организация "Пренса Латина".

Мадуро стана първият задграничен водач признат от Диас-Канел, който тази седмица оглави островната нация. Както отбелязва организацията, венецуелският държавен глава дойде в Куба, с цел да "укрепи братските връзки сред двете страни".

"Мадуро изрази поддръжката си към Куба и Диас-Канел, който встъпи в служба на 19 април в Държавния и Министерския съвет. Той също по този начин акцентира, че първият секретар на Централен комитет на Комунистическата партия Раул Кастро ще остане в челните редици и ще подсигурява продължаването на революцията в Куба", гласи изказването на медията.

Преди срещата Мадуро постави цветя на паметника на националния воин на Куба Хосе Марти в центъра на Хавана. По време на обиколката си на острова той бе съпроводен от венецуелския външен министър Хорхе Арреас.

БГНЕС напомня, че Венецуела е главният политически съдружник на Куба в Латинска Америка и вторият й по величина търговски сътрудник след Китай. Доставките на нефт от Венецуела осигуряваха дълго време потребностите на към 70% от островната страна. От 2014 година насам обаче, обстановката се промени поради дълбоката икономическа и политическа рецесия, в която изпадна Боливарската република. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР