Президентът на Венецуела Николас Мадуро оцеля при опит за атентат

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро оцеля при опит за атентат
Коментари Харесай

Шок и ужас в Каракас: Уникални КАДРИ от атаката над президента Мадуро с дронове и експлозиви

Президентът на Венецуела Николас Мадуро оцеля при опит за атентат с дронове, натоварени с експлозиви. Това се случи по време на излъчена по малкия екран негова тирада пред над 17 000 военни в центъра на Каракас, която беше прекратена, оповестява Би Би Си.

На единият от видеоклиповете, публикуван от държавните медии, се вижда по какъв начин стройните редици на бойците се скапват и те се разбягват под паника.

Правителството заяви, че президентът е незасегнат, само че седем военни са ранени.

Пострадалите са кадети от Боливарската национална армия. Инцидентът се случи на церемонията във връзка 81-ата годишнина от основаването на армията.

По време на речта си Мадуро съобщи, че " Часът на икономическото възобновяване е настъпил ". Секунди по-късно той и брачната половинка му погледнаха нагоре, очевидно стреснати.



Друг клип демонстрира дейностите на гардовете на Мадуро, които го обкръжават и покриват със защитни средства.



Няма ранени и измежду членовете на държавното управление, намирали се паралелно с Мадуро.

Мадуро упрекна крайнодесни фракции в страната и колумбийския си сътрудник Хуан Мануел Сантос, че са направили опит за нападение против него, съобщи Асошиейтед прес, цитирайки тирада на президента по малкия екран.

" Това беше опит да бъда погубен ", съобщи Мадуро. По думите му, събраните до момента данни сочат за дейности на крайната десница, работеща взаимно с колумбийци. Мадуро акцентира, че съгласно него колумбийският президент Сантос, който постоянно го подлага на критика, също носи отговорност за случилото се.

Полицията извърши арести по отношение на опита за нападение, добави венецуелският президент, без да заяви детайлности.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР