Президентът на Венецуела Николас Мадуро отхвърли в четвъртък решението на

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро отхвърли в четвъртък решението на
Коментари Харесай

Венецуела осъди санкциите на ЕС, обвини в слугуване на САЩ

Президентът на Венецуела Николас Мадуро отхвърли в четвъртък решението на Съвета на Европейския съюз (ЕС) за удължение на против страната, като означи, че блокът играе скандална и тъжна роля и копира ограниченията на Съединени американски щати, съобщи teleSUR.

Президентът също по този начин упрекна американските управляващи в поощряване на интернационална акция против неговото държавно управление, като в същото време осъди икономическите и финансовите наказания на администрацията на президента Доналд Тръмп, в това число тези против петролната компания Petroleos de Venezuela (PDVSA).

Президентът Мадуро акцентира, че длъжностните лица на Европейски Съюз поддържат надменно и висшо отношение към Венецуела, следвайки инструкциите на държавното управление на Съединени американски щати.

Припомняме, че Съветът на Европейски Съюз удължи глобите против Венецуела с една година до 14 ноември 2021 година
 Европейски Съюз удължи глобите против Венецуела с една година
Европейски Съюз удължи глобите против Венецуела с една година

36 лица са глобени

Решението е взето на фона на продължаващата политическа, икономическа, обществена и филантропична рецесия в латиноамериканската страна, непрекъснатите дейности за подкопаване на демокрацията, върховенството на закона и спазването на човешките права.

Мерките включват оръжейно ембарго и възбрана за изнасяне на съоръжение, употребявано за вътрешни репресии , а също по този начин възбрана за пътешестване и заледяване на активи. 36 лица са глобени . Те са виновни за нарушение на човешките права и подкопаване на демокрацията и върховенството на закона.

Според Европейски Съюз тези ограничения би трябвало да оказват помощ за поощряване на демократични решения, които да доведат до политическа непоклатимост и разрешаване проблемите на народа. Мерките са г ъвкави и обратими, с цел да не вредят на венецуелския народ.
 Венецуела
Венецуела " дава отговор " на US глобите със Закон за блокадата

Съединени американски щати постановиха през септември следващи наказания на властта в Каракас

Удължаването на глобите влезе в действие от 13 ноември.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР