Президентът на Венецуела Николас Мадуро обяви в четвъртък, че след

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро обяви в четвъртък, че след
Коментари Харесай

Русия се ангажира с инвестиции за 6 млрд. долара във Венецуела

Президентът на Венецуела Николас Мадуро разгласи в четвъртък, че след негова среща с публични съветски представители в Кремъл, Русия се е заела с вложения за 6 милиарда $ в петролната и миннодобивната промишленост на намиращата се в сериозна икономическа рецесия латиноамериканска страна, оповестява организация Франс прес, представена от БНР.

Лидерът на Венецуела беше на публична аудиенция в Москва в опит да откри поддръжка от мощния си съдружник за намиращата се в свободно падне стопанската система на страната. В сряда съветският президент Владимир Путин изрази поддръжката си за социалистическия водач след среща с него в Кремъл.

" Имахме доста дълги и интензивни няколко дни на работа ", уточни Мадуро след среща с съветски вложители. " Получихме гаранции за петролни инвестиция за над 5 милиарда $, както и контракти за рандеман на злато на стойност над един милиард $ ", похвали се той пред държавната телевизия на Венецуела VTV.

Той не показа по-конкретни детайлности по отношение на постигнатите съглашения, само че съобщи, че съветските вложения в едно от най-големите петролни залежи в света ще бъдат съсредоточени върху взаимни предприятия с венецуелски компании, за да се усили производството с " съвсем един милион барела дневно ".

Трябва да се има поради, че съгласно Организацията на страните експортьорки на нефт добивите във Венецуела са понижен в границите на последното десетилетие от 3,2 млн. барела до едвам 1,1 милиарда барела дневно.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР