Президентът на Венецуела Николас Мадуро нареди увеличение от 300 процента

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро нареди увеличение от 300 процента
Коментари Харесай

Минималната заплата във Венецуела скача с 300 процента

Президентът на Венецуела Николас Мадуро подреди нарастване от 300 % на минималната заплата в страната и даде обещание да увеличи производството на нефт с 5 милиона барела на ден до 2025 година, предава Bloomberg.
Увеличението на заплатата влиза в действие още тази седмица. През 2018 година нейният размер бе повишен 6 пъти. И все пак, при размер от 18 000 боливара, тя е задоволителна за закупуването на едвам един кг шунка и се равнява на към $7 на черния пазар. Годишната инфлация, съгласно Bloomberg, е към 240 000 %.
По време на обръщението си, Мадуро съобщи, че вложения от страни като Китай, Русия, Турция и Катар могат да оказват помощ за възобновяване на локалната промишленост.
От встъпването си в служба през 2013 година Мадуро неколкократно се проваля в опитите си за цялостна смяна на стопанската система на страната. Нежелаейки да вкара строги промени - като забележителното понижаване на дотациите за гориво за всички - администрацията общо взето се обляга на политики, които по-скоро замитат проблемите.
Към момента производството на нефт в богатата на този запас страна е едвам към един милиона барела на ден, най-ниското равнище от 7 десетилетия насам.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР