Президентът на Венецуела Николас Мадуро нареди на въоръжените си сили

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро нареди на въоръжените си сили
Коментари Харесай

Мадуро нареди бойна готовност на армията заради плановете на Тръмп за инвазия

Президентът на Венецуела Николас Мадуро подреди на въоръжените си сили да бъдат в бойна подготвеност след появилите си информации в Съединени американски щати, че преди близо година американският президент Доналд Тръмп е стартирал опцията за военно навлизане във Венецуела, оповестява " Ал Джазира ".

" Не можете да сваляте гарда даже за секунда, тъй като ще защитим най-великото право, което нашата татковина е имала през цялата си история, което е да живее в мир ", изтъкнал Мадуро по време на военна гала.

Той е имал поради информации в американските медии, съгласно които през август предходната година Тръмп е попитал външнополитическите си съветници за опцията за навлизане във Венецуела, която администрацията на Тръмп жигосва като корумпирана, крайнолява тирания.

По време на среща за глобите, които Съединени американски щати постановиха на богатата на нефт Венецуела, Тръмп се обърнал към съветниците си и попитал: с бързо сриващата се Венецуела, заплашваща районната сигурност, за какво Съединени американски щати да не могат просто да нахлуят в проблематичната страна?

Предложението сащисало присъстващите на срещата, в това число тогавашният държавен секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън и тогавашният консултант по националната сигурност Хърбърт Макмастър, като след това и двамата напуснаха администрацията на Тръмп.

Съветниците на Тръмп споделили " не ", както и латиноамериканските водачи, с които Тръмп също е обсъждал концепцията.

По думите на Мадуро, тези информации удостоверяват отдавнашната му позиция, че Съединени американски щати възнамеряват военно нахлуване против Венецуела, с цел да завладеят големите ѝ петролни ресурси.

Той призовал войските да останат бдителни, разкритикувайки " супремасистката и престъпна визия на тези, които ръководят Съединени американски щати ".

" Военна интервенция от страна на американската империя в никакъв случай няма да бъде решение на проблемите на Венецуела ", разяснява Мадуро.

Дори част от най-верните латиноамерикански съдружници бяха принудени с принуда да заемат страната на Мадуро, осъждайки " дрънкането на оръжие " на Тръмп.

Колумбийският президент Хуан Мануел Сантос, който е огромен бранител на опитите на Съединени американски щати да изолира Мадуро, съобщи, че инвазия би имала нулева поддръжка в района.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР