Президентът на Венецуела Николас Мадуро, който е на първото си

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро, който е на първото си
Коментари Харесай

Мадуро благодари на Техеран

Президентът на Венецуела Николас Мадуро, който е на първото си посещаване в Иран, изрази признателност към Ислямската република за помощта, оказана на страната му с изпращането на извънредно нужното ѝ гориво макар американските наказания и закани, съобщи Асошиейтед прес.

В изявление за ирански държавни медии нощес Мадуро приветства подхванатата от Иран стъпка да изпрати танкери с гориво на изпитваща енергиен апетит Венецуела.



" Доставянето от Техеран на нефт за Каракас е огромна помощ за венецуелския народ ", съобщи Мадуро.

Напрежението в Близък изток е нараснало поради неуспеха на нуклеарната договорка сред Иран и международните сили. Американските наказания и растящите цени на храните в международен мащаб спъват в допълнение преживяващата компликации иранска стопанска система и оказват спомагателен напън върху държавното управление и популацията на страната.

При двудневното си посещаване по покана на твърдолинейния ирански президент Ебрахим Раиси Мадуро е съпроводен от делегация от висши политически и стопански представители. Венецуела също като Иран е подложена на тежки наказания от страна на Съединени американски щати.

В изявлението Мадуро сподели, че през днешния ден му следва среща с Раиси, с който ще обсъдят 20-годишен проект за двустранно съдействие. " Ще бъде разисквана нуждата иранският и венецуелският народ да бъдат добре осведомени за войната на глобите и намирането на способи за твърдо противопоставяне ", означи венецуелският президент, представен от иранската англоезична телевизия " Прес ТВ ".

Мадуро сподели, че Венецуела и Иран са обединени от " общи визии " по интернационалните въпроси и че и двете страни са жертва на насилствени ограничения на Съединени американски щати и съдружниците им. " Каракас и Техеран моделираха тактиката за стопанска система на съпротивлението и работят за нейното разширение ", акцентира той.

Мадуро е на обиколка в Евразия на фона на Среща на върха на Америките, на която Вашингтон реши да не го предложения. По-рано през седмицата венецуелският президент към този момент посети Алжир и Турция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР