Президентът на Венецуела Николас Мадуро издаде заповед за военни маневри

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро издаде заповед за военни маневри
Коментари Харесай

Мадуро обяви военни учения в цяла Венецуела и поиска среща с Тръмп "лице в лице"

Президентът на Венецуела Николас Мадуро издаде заповед за военни маневри в цялата страна на 26 и 27 август, откакто американският му сътрудник Доналд Тръмп заплаши с военна интервенция за решение на рецесията във Венецуела, предадоха " Франс прес " и " Ройтерс ".

" Дадох заповед на генералния щаб на въоръжените сили да приготви национални маневри, цивилен и военни, за всеобща и въоръжена защита на венецуелското родно място ", разгласи президентът пред свои последователи, събрали се пред президентския замък " Мирафлорес " в Каракас. Той прикани сънародниците си да се приготвят " да пазят мира с танкове, самолети и ракети ". " Всеки би трябвало да се причисли към отбранителния проект, милиони мъже и дами, " добави Мадуро.

" Ще победим военната опасност на северноамериканския империализъм. Никой не може да сплаши венецуелския народ, който е решен да се изправи против надменните расисти от Съединени американски щати ", сподели Мадуро. " Тръмп, върви си вкъщи - дано това да отекне до Вашингтон ", продължи той.

Разследване на опозицията

Мадуро изиска още Учредителното заседание - определено на противоречив избор, с цел да пренапише конституцията - да проверява опозицията, която съгласно него е подкрепила опасността на Тръмп с военна намеса, заяви " Асошиейтед прес ". Опозицията неведнъж е подчертавала, че желае рецесията да се реши без военни средства.

Във Вашингтон представителят на Пентагона Робърт Манинг съобщи, че Белият дом не е поръчвал на министерството на защитата да приготви сюжети за военна намеса във Венецуела, макар че Тръмп загатна тази опция предходната седмица. " Ако изискат от нас, ние можем да предложим военни разновидности под надзора на президента. Но аз не мога да върша догатки, тъй като не са желали от нас да предлагаме такива разновидности ", сподели Манинг.

Само ден по-рано синът на Мадуро, който също носи името Николас, предизвести, че Каракас би могъл да отвърне с реципрочна военна интервенция. " Пушките ни могат да стигнат до Ню Йорк, господин Тръмп, бихме завзели Белия дом, " сподели той, представен от испанския публичен оператор RTVE.

 Поддръжници на държавното управление стачкуват против евентуална военна интервенция на Тръмп.
© Reuters

Поддръжници на държавното управление стачкуват против евентуална военна интервенция на Тръмп.

" Лъжат те, Тръмп "

Мадуро обаче добави, че съветниците на Тръмп го подвеждат за действителната обстановка във Венецуела, защото Вашингтон следва проект за кражба на петролните ресурси на страната. " Искам да приказвам по телефона с господин Тръмп, да ву кажа: " Лъжат те, Тръмп, всичко, което ти споделят за Венецуела, е неистина. "

По-късно той разгласи, че желае да се срещне с американския си сътрудник " лице в лице ", употребявайки англоезичния израз - face to face. От администрацията на Тръмп предходната седмица оповестиха, че президентът би приказвал с венецуелски водач едвам когато страната се завърне към демокрацията.

В поддръжка на Мадуро в това време излязоха хиляди подкрепящи държавното управление, които жигосаха опцията за военна интервенция в страната им.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР