Президентът на Венецуела Николас Мадуро е в постоянен контакт“ по

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро е в постоянен контакт“ по
Коментари Харесай

Мадуро е в „постоянен контакт“ по телефона с Путин

Президентът на Венецуела Николас Мадуро е в „ непрекъснат контакт “ по телефона с президента на Русия Владимир Путин. Това съобщи в Москва венецуелският заместник-министър на външните работи Иван Хил, съобщи Ройтерс.
 
На среща с изтъкнат член на съветския Съвет на федерацията Хил благодари на Русия за изпратената неотдавна помощ от медикаменти и здравно съоръжение. Той удостовери позицията на своето държавно управление, че във Венецуела няма филантропична рецесия
Русия и Китай са твърди поддръжници на Мадуро, означи Ройтерс.
 
На срещата си с Константин Косачов, ръководител на комисията по външна политика към горната камара на съветския парламент, венецуелският делегат съобщи още, че в неговата страна „ няма опция нито за боен прелом, нито опция за национално въстание “, добави ТАСС.
 
По думите му огромна част от венецуелците „ схващат какво се случва и са мобилизирани да окажат поддръжка за законното държавно управление “.
 
Същевременно Иван Хил призна, че „ съществува риск и опасност от външна интервенция, която може да всее безпорядък измежду популацията “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР