Президентът на Ultimate Fighting Championship Дана Уайт каза пред ММА

...
Президентът на Ultimate Fighting Championship Дана Уайт каза пред ММА
Коментари Харесай

Дейна Уайт: Радвам се, че докторът спря Ортега да излезе в петия рунд


Президентът на Ultimate Fighting Championship Дана Уайт сподели пред ММА медии, че той е изцяло склонен с решението на лекаря да спре основното събитие на UFC 231.

На 8 декември UFC 231 се организира в Торонто, Канада. В главната среща на дълго чаканата вечер, Макс Холоуей отбрани своето шампионско място против Джу Джицу виртуоза Брайън Ортега.

Битката сред двамата бе необикновен театър, в който почитателите видяха, че Холоуей може да започва мачовете си мощно даже и първоначално. А всички знаем, че в случай че имаш неприятен първи рунд против Макс… то по-късно в дуела ще стане още по-страшно.

Ортега опита всичко против един от най-великите бойци в категорията и не спря старанието си да се добере до заветната победа до самия край. След стотици удари, попаднали в задачата, строшен нос и подуто ляво око, с което Брайън не можеше да вижда, лекарят реши, че е видял задоволително и постави завършек на борбата преди началото на последния кръг.

В изказване пред репортерите по време на конференцията след UFC 231, Уайт показа, че съгласно него прекъсването на борбата е било верния ход.

" Исках да спрат тази борба в петия рунд. Надявах се, че реферът или ъгълът на Ортега ще спрат тава. Този мач просто трябваше да бъде спрян. За всички нас, които сме в играта отдавна, това бе един от моментите, които назоваваме “Да си толкоз твърд, че да пречи на собстеното ти здраве”. Вярвам, че Ортега щеше да излезе и петия рунд, само че това просто не трябва да бъде позволено. Радвам се, че докторът спря срещата. Брайън е млад, надарен играч и мисля, че влизането в този пети рунд би било пагубно за неговото здраве. Четвъртият рунд просто беше прекомерно тежък и по тази причина приветствам лекаря за прекъсването на тази борба, той свърши чудесна работа!” приключи Уайт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР