Президентът на Украйна заяви, че силните послания за солидарност и

...
Президентът на Украйна заяви, че силните послания за солидарност и
Коментари Харесай

Зеленски: Войниците на фронта трябва да знаят, че не са сами

Президентът на Украйна съобщи, че мощните послания за взаимност и поддръжка са значим фактор за морала на бойците на фронта.
Давайки подобен сигнал на света и на нашия народ, който пази Европа и света, е значимо да не се губи това чувство – че бойците не са сами на фронта.
Володимир Зеленски – президент на Украйна

Володимир Зеленски бе хазаин на делегация от групата на либералите „ Обнови Европа “ в Екологичен потенциал, в която членува и неговата партия „ Слуга на народа “.
По-добре е, когато фокусът не е единствено върху войната, поради изборите в Европа и Съединените щати. За нашите мъже, дами, деца е значимо да сме част от Европа. Тя знае, че сме предпазен щит за нашите общи полезности.
Володимир Зеленски – президент на Украйна

Централна тематика в полемиките беше незабавната потребност от повече оръжия за Украйна. Това е и основна тематика от акцията за европейските избори.

„ Той знае, че ние работим за европейската защита. Но ние знаем, че украинците имат потребност от повече оръжия и муниции. Президентът удостовери за тези потребности на бойното поле “, съобщи Валери Айер – ръководител на „ Обнови Европа “

Посланието на Зеленски идва, до момента в който Русия продължава да нанася масирани удари по страната му с балистични ракети и дронове. Повечето са ориентирани против гражданската инфраструктура. Киев повтаря от месеци, че се нуждае незабавно от повече системи за противовъздушна защита.

Докато страните членки на Европейски Съюз се борят с съмнения по какъв начин най-ефективно да оказват помощ на Украйна в кратковременен и дълготраен проект, а сирените за въздушна паника се чуват в Киев, украинските бойци страдат от дефицит на муниции на фронта. Опасяват се, че Путин се готви за още по-голяма война.

 

Шона Мъри – Euronews, Киев
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР