Президентът на Украйна започна обиколката си из батлийските страни с

...
Президентът на Украйна започна обиколката си из батлийските страни с
Коментари Харесай

Литва обявява пакет от помощ от 200 милиона евро за Украйна

Президентът на Украйна стартира обиколката си из батлийските страни с посещаване в Литва, където потърси поддръжка за продължаващия спор с Русия.

„ Украйна сподели на света, че съветската войска може да бъде спряна “, сподели президентът Володимир Зеленски в сряда, когато стартира посещаване в балтийските народи в търсене на повече помощ за страната си против по-големите и по-добре снабдени сили на Кремъл през 22-те месеца инвазия.

Говорейки в литовската столица Вилнюс, Зеленски сподели, че Украйна към момента би трябвало да укрепи противовъздушната си защита против засилените ракетни и безпилотни офанзиви на Русия и да попълни своите доставки на муниции, защото ударите на далечни дистанции се трансформират в главната характерност на боевете тази зима.

Правителството на Литва удостовери пакет от помощ от 200 милиона евро за Украйна.

„ В Съвета по защита на Литва одобрихме пакет от 200 милиона евро за дълготрайна военна помощ за Украйна. През януари още веднъж ще изпратим в Украйна муниции, генератори и детонационни системи. И през февруари M577 БТР. Ние ще образоваме украински бойци и ще укрепваме съдействието във военната промишленост “, сподели президентът на Литва Гитанас Науседа.

Зеленски ще разиска и очакванията на Украйна да се причисли към Европейския съюз и НАТО, както и построяването на партньорства в производството на дронове и потенциала за електронна война.

Зеленски предизвести за желанията на съветския президент Путин и сподели, че няма да спре войната, потвърждавайки, че има намерение " изцяло да окупира " Украйна.

„ Той няма да спре. Той желае да ни окупира изцяло. И тази от време на време неустановеност на нашите сътрудници по отношение на финансовата и военната поддръжка единствено дава мощ и храброст на Руската федерация. Ето за какво не би трябвало да има закъснение “, сподели украинецът президент.

Зеленски благодари на Литва за военната помощ и благосклонност във войната до момента.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР