Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви в интервю пред Би

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви в интервю пред Би
Коментари Харесай

Зеленски: Светът трябва да действа сега, за да спре ядрената заплаха от Русия


Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи в изявление пред Би Би Си, че съветските управляващи са почнали да " приготвят обществото " за възможна приложимост на нуклеарни оръжия, само че добави, че не има вяра Русия да е подготвена да ги употребява.

Той обаче отхвърли да е призовавал за удари по Русия по време на онлайн събитие в четвъртък, като съобщи, че украинската дума, която е употребявал, е била разбрана неправилно.

" След този превод, те (б.р. руснаците) направиха своя път, какъвто им е потребен и започнаха да го превеждат в други направления. Трябва да се употребяват превантивни удари, имайки поради наказания, а не офанзиви ", изясни украинският президент.

Първоначалният коментар беше наказан от представителя на Кремъл Дмитрий Песков като " апел за започване на още една международна война ", а съветският външен министър Сергей Лавров съобщи, че той демонстрира за какво Русия е имала право да стартира интервенцията си в Украйна.

Контраофанзивата на Украйна

През последните седмици украинската войска си върна огромни територии в сполучлива контраатака, която принуди съветските войски да изоставен от дълго време заетите позиции. В това, което Киев разказва като отговор на Москва на нейните провали, президентът Владимир Путин причисли четири отчасти окупирани района на Украйна, написа още Би Би Си.

Анексирането, което се отхвърля като нелегално, породи опасения за допустима ескалация на продължаващата към този момент седем месеца война. Президентът Путин и други високопоставени съветски чиновници допуснаха, че нуклеарните оръжия, вероятно по-малки тактически оръжия, могат да бъдат употребявани за отбрана на тези региони, макар че Западът твърди, че няма доказателства, че Москва е подготвена да го направи.

„ Управляващите в Русия обичат живота “

" Те стартират да приготвят своето общество. Това е доста рисково. Те не са подготвени да го създадат, да го употребяват. Но те стартират да поддържат връзка. Те не знаят дали ще го употребяват или няма да го употребяват. Мисля, че е рисково даже да се приказва за това ", декларира още Зеленски пред английското издание.

„ Управляващите в Русия обичат живота и по тази причина мисля, че рискът от потребление на нуклеарни оръжия не е толкоз безапелационен, както споделят някои специалисти, тъй като те схващат, че след потреблението им няма връщане обратно, освен историята на страната им, само че и самите те като персони ", уточни още украинският президент.

Интервюто пред Би Би Си идва часове откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че съветската опасност за потребление на нуклеарни оръжия е доближила света до " Армагедон " както в никакъв случай след Кубинската ракетна рецесия по време на Студената война.

Зеленски съобщи, че е належащо да се работи в този момент, защото заканите на Русия съставляват риск за цялата планета. Той твърди, че Москва към този момент е направила крачка, като е окупирала атомната електроцентрала в Запорожие - най-голямата атомна електроцентрала в Европа.

По думите му към 500 съветски бойци се намират в централата, макар че украинският личен състав към момента я ръководи.

" да спре дейностите на съветските окупатори. Светът може да приложи пакета от наказания в такива случаи и да направи всичко, с цел да ги накара да изоставен атомната електроцентрала ", добави Зеленски.

Президентът на Украйна прикани руснаците " да се борят за тялото, правата и душата си ", като съобщи: " Тези мобилизирани деца в този момент идват без картечници, бронирани куртки. Всичко, от което се опасява Путин, не е нуклеарен удар. Той се опасява за своето общество, за своя народ, тъй като единствено тези хора могат да го заменят, да го лишат от властта му и да я дадат на различен човек. "
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР