Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви днес, че от 10

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви днес, че от 10
Коментари Харесай

Зеленски: Руският обстрел унищожи 30% от електроцентралите ни

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи през днешния ден, че от 10 октомври насам са разрушени 30 % от електроцентралите в страната.

" От 10 октомври 30% от електроцентралите на Украйна са разрушени, което докара до всеобщо изключване на електрозахранването в цялата страна. Възможности за договаряния с Путин няма ”, написа той в Twitter.

Миналата седмица съветският президент Владимир Путин разгласи на среща с членове на Съвета за сигурност, че ще бъде нанесен масиран удар с високоточни оръжия по военните, информационните и енергийните уреди на Украйна.

Кметът на Киев Виталий Кличко прикани жителите да се опитат да пестят електрическа енергия през днешния ден и да се запасят с питейна вода след съветските удари по града. Той разгласява в Telegram, с цел да удостовери, че някои региони на столицата са останали без ток.

" В Киев вследствие на ракетни офанзиви на съветски варвари бяха развалени два обекта от сериозна инфраструктура. В момента даването на електро- и водоснабдителни услуги е отчасти лимитирано в доста къщи на левия бряг на столицата. В някои къщи е допустимо понижаване на налягането във водопроводната мрежа, смяна в цвета и прозрачността на водата ", написа той.

" Призовавам всички поданици на Киев да пестят електрическа енергия, доколкото е допустимо. Не включвайте мощни електроуреди – климатици, електрически чайници, микровълнови печки и други Умоляват се жителите на домовете, в които водоподаването към този момент е краткотрайно спряно, да намерят най-близката помпена станция или автомат за питейна вода и да се запасят на вода ", прикани Кличко.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР