Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че корупцията - хроничен

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че корупцията - хроничен
Коментари Харесай

Зеленски предприема твърди мерки срещу корупцията

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че корупцията - продължителен проблем на страната, който бе оставен на назад във времето поради войната против Русия, няма да бъде толерирана и даде обещание идни основни решения за нейното премахване тази седмица, оповестява " Ройтерс ".

Заявката на украинския водач идва на фона на изказвания за корупция на висше равнище, в това число отчет за съмнителни практики във военните поръчки, макар че ръководещите предизвикват националното единение за опълчване на нашествието.

" Искам да е ясно - няма да има връщане към това, което беше в предишното, към метода, по който са живели хора, близки до държавните институции, или тези, които са прекарали целия си живот в гонене на стол ", акцентира Зеленски в своето обичайно вечерно видеообръщение.
 Зеленски закри съд в Киев и разгласи война на корупцията
Зеленски закри съд в Киев и разгласи война на корупцията

Киевският областен административен съд бе съпоставен с незаконна организация

Украйна има дълга история на безконтролна корупция и несигурно ръководство, като през 2021 година Transparency International класира страната на 122 място от общо 180 страни по този индикатор - не доста по-добре спрямо Русия.

Европейски Съюз сложи антикорупционните промени като едно от главните условия за присъединението на Украйна, откакто предходната година даде на Киев

" Тази седмица ще бъде времето за подобаващи решения. Те към този момент са готови. Не желая да ги разгласявам сега, само че всичко ще бъде заслужено ", увери президентът.

Избран със съкрушителна победа през 2019 година с обещания да промени метода, по който се ръководи някогашната руска страна, Зеленски заяви, че държавното управление му е приело оставката на заместник-министър след следствие на обвинявания, че е приел рушвет.
 Украйна е изпълнила съвсем 70% от отговорностите за участие в Европейски Съюз
Украйна е изпълнила съвсем 70% от отговорностите за участие в Европейски Съюз

Киев желае изясненост по процедурите

Той не разкри самоличността на длъжностното лице, само че в медиите се появи информация, че настоящият заместник-министър на районното развиване Васил Лозински е бил арестуван по обвинявания в приемане на рушвет.

Връщането на фокуса върху корупцията засегна и министъра на защитата Алексий Резников, откакто медия заяви, че военните са осигурявали храна на мощно повишени цени.

Военното министерство дефинира обвиняванията като " погрешни " и парламентарна комисия се зае с следствие на случая.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР