Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че корупцията - хроничен

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че корупцията - хроничен
Коментари Харесай

Зеленски: Ключови мерки за справяне с корупцията в Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че корупцията - продължителен проблем на страната, изтласкан на назад във времето от войната против Русия - няма да бъде толерирана, и даде обещание, че тази седмица ще бъдат взети основни решения за изкореняването ѝ.

Обещанието на Зеленски бе обещано на фона на изказванията за корупция по високите етажи на властта, в това число отчет за съмнителни практики при възлагането на военни поръчки, макар че публични лица предизвикват националното единение, с цел да се опълчват на нашествието.

" Искам това да е ясно: няма да има връщане към това, което е било в предишното, към метода, по който са живели разнообразни хора, близки до държавните институции, или тези, които цялостен живот са преследвали постове ", сподели Зеленски в нощното си видеообръщение.

Украйна има дълга история на ширеща се корупция и несигурно ръководство, като Transparency International класира корупцията в страната на 122 място от 180 страни, което не е доста по-добре от Русия през 2021 година

Европейски Съюз трансформира антикорупционните промени в едно от основните си условия за участието на Украйна, откакто предходната година даде на Киев статут на претендент за участие.

" Тази седмица ще бъде времето за взимане на съответните решения ", съобщи Зеленски. " Решенията към този момент са готови. Не желая да ги разгласявам сега, само че всичко ще бъде заслужено ".

Избран с балотаж през 2019 година с обещания да промени метода на ръководство на някогашната руска страна, Зеленски съобщи, че държавното управление му е приело оставката на заместник-министър след следствие на изказвания, че е приел рушвет.

Той не уточни самоличността на служителя, само че в новините се показва, че настоящият заместник-министър на районното развиване Василий Лозински е бил арестуван по обвинявания в приемане на рушвет.

Подновяването на вниманието към корупцията засегна и министъра на защитата Олексий Резников, откакто вестник заяви, че се твърди, че военните са се снабдявали с храни на мощно повишени цени.

Министерството на Резников дефинира изказванията като " подправени " и сега парламентарна комисия организира следствие./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР