Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че изявленията на Руската

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че изявленията на Руската
Коментари Харесай

Зеленски: Руските войници са мародери, които виждат нормални домакински уреди в чужда държава за първи път

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че изказванията на Руската федерация за потреблението на ново " отлично оръжие " свидетелстват за цялостния неуспех на нашествието ѝ в Украйна.

" Днес един от представителите на съветската страна заяви, че са почнали да употребяват лазерни оръжейни комплекси в Украйна. Твърди се, че за икономисване на ракети. Първо, притегля вниманието фактът, че трябваше да икономисват ракети и някак да обяснят това. Тоест, над 2000-те ракети, които съветската войска изстреля в Украйна, са главната част от техния ресурс от ракети и тогава имат единствено останки ", президентът, представен от УНИАН.

Зеленски означи, че всички към този момент са видели по какъв начин води война Русия - с неопитни наборници, които тя " хвърля в борба като пушечно месо ", с мародери, които виждат естествени домашен уреди в непозната страна за първи път, без модерна отбрана и със неразрешени фосфорни бомби, които употребяват за изгаряне на учебни заведения и елементарни жилищни здания. И ракети, множеството от които съветската войска употребява за заличаване на безусловно цивилна инфраструктура без стратегически боен резултат. В тези дни те изстрелваха ракети по Николаев, както и по Днипро ", напомни той.

Украинският държавен глава акцентира, че в пропагандата на нацистка Германия е имало подобен термин " вундервафе " - чудо-оръжие. " Колкото по-ясно става, че те нямат шансове да спчелят тази война, толкоз повече се усилват пропагандистките диалози за чудо-оръжието, което било толкоз мощно, че да обезпечи поврат във войната. И ето, че виждаме, по какъв начин на третия месец на пълномащабната война Русия търси да открие своето " вундервафе ". Лазерно чудо-оръжие. Това е безусловно удостоверение за цялостния неуспех на съветското настъпление ", означи Зеленски.

В сряда Русия се похвали с ново потомство лазерни оръжия. Сред тях е и мобилна лазерна система, оповестена за първи път от президента Владимир Путин през 2018 година, за която Москва твърди, че е толкоз напреднала, че може да заслепява спътници и да унищожава дронове.

Малко се знае какво тъкмо прави лазерното оръжие, наречено " Пересвет " на името на средновековния православен духовник боец Александър Пересвет. През 2018 година Путин разкри малко детайлности, като тези за лазера са секретни.

Руският вицепремиер, отговарящ за военното развиване - Юрий Борисов, разгласи на конференция в Москва, че бойният лазер " Пересвет " към този момент е необятно разпрострат и може да заслепи спътници на до 1500 км над Земята. Той заяви, че през вчерашния ден е бил осъществен тест, при който е бил погубен дрон на разстояние 5 км в границите на пет секунди.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР