Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че има нулево доверие

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че има нулево доверие
Коментари Харесай

Зеленски каза на каква стойност възлизат разрушенията в Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че има нулево доверие в обещанията и уговорките на съветската страна. Той посочи това в изявление за гръцкия в. " Катимерини ".

" От самото начало на войната ние разиграхме всевъзможни вероятни офанзиви. Във всеки случай доверието в обещанията и уговорките на съветската страна е нулево. Путин споделяше, че в никакъв случай не би нападнал Украйна..., а използваха неразрешени фосфорни бомби в Мариупол, Харков, Запорожие и на други места ", съобщи Зеленски.

Журналистът Янис Сулиотис, взел изявлението в Киев, споделя, че украинският президент изглеждал отпаднал и недоспал, само че говорел разпалено.

" Опитвам се да не се трансформирам, само че истината е, че войната визира всички ни. Поведението ни се трансформира, полезностите ни се трансформират. Хората в Украйна към този момент не приказват за коли и къщи, не се интересуват от заплатите и бонусите си. Мислят само за мира и за сигурността на децата си ", споделил Зеленски.

Той заречен да посети Атина, когато войната завърши.

Зеленски показа калкулации, съгласно които до момента цената на войната в разрушената инфраструктура на Украйна възлиза на 60 милиарда $.

По отношение на Азовския отряд той изясни, че при започване на войната в Източна Украйна през 2014 година, когато страната не е имала задоволително готови за бойни дейности военнослужещи, са били основани доста доброволчески групи.

" Искам да отбележа обаче, че през днешния ден Азовският отряд е част от Националната армия, от Украинските въоръжени сили, т.е. професионални бойци, защитаващи Мариупол. Тъкмо противоположното, руснаците са тези, които се държат като нацисти ", сподели той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР