Президентът на Украйна Володимир Зеленски снощи предупреди украинците да бъдат

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски снощи предупреди украинците да бъдат
Коментари Харесай

Русия може да атакува, докато Украйна се готви да отпразнува своята независимост

Президентът на Украйна Володимир Зеленски нощес предизвести украинците да бъдат бдителни през идната седмица, когато страната ще отпразнува своят ден на независимостта, откакто в Крим избухнаха нови гърмежи, а ракета рани 12 цивилни наоколо до атомна електроцентрала.

Във вечерното си видеообръщение Зеленски съобщи, че украинците не би трябвало да разрешават на Москва да " популяризира отчаяние и боязън " измежду тях, до момента в който означават 31 години самостоятелност от руско ръководство. " Всички би трябвало да сме наясно, че тази седмица Русия може да се опита да направи нещо изключително грозно, нещо изключително злобно ", сподели Зеленски преди годишнината на 24 август, когато се навършват и шест месеца от началото на пълномащабната инвазия на Русия в Украйна, съобщи Ройтерс.

В обръщението си Зеленски загатна индиректно и поредицата от детонации през последните дни в Крим - украинската територия, завзета и анексирана от Русия по време на нахлуването през 2014 година. Украйна не е поела отговорност за нападенията, само че съгласно анализатори най-малко някои от тях са станали вероятни с помощта на новата техника, употребена от украинските сили.

" Тази година безусловно можете да усетите Крим във въздуха, че окупацията там е единствено краткотрайна и че Украйна се завръща ", сподели още Зеленски.

Русия и Украйна си размениха и нови обвинявания за обстрел на региона на АЕЦ " Запорожие ", високомерен от Русия от март. Владимир Рогов, назначен от Русия админ в близкия град Енергодар, съобщи, че украинските сили са нанесли минимум четири удара по централата. Евгений Етушенко, кмет на следения от Украйна Никопол на отсрещния бряг на река Днепър, съобщи, че съветските сили неведнъж са обстрелвали града.

Вече повече от седмица се водят договаряния за образуване на посещаване на централата от чиновници на Международната организация за атомна сила към Организация на обединените нации, отбелязва Ройтерс.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР