Президентът на Украйна Володимир Зеленски смята, че руският обстрел по

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски смята, че руският обстрел по
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: За защитата на Одеса са нужни още системи за ПВО

Президентът на Украйна Володимир Зеленски счита, че съветският обстрел по украинската пристанищна инфраструктура отразява желанието на Русия да принуди страната му, а също Организация на обединените нации и другите сътрудници, да подхващат избрани дейности, да вземем за пример да вдигнат глобите, съобщи Укринформ, представена от Българска телеграфна агенция.

Той акцентира също, че за отбраната на пристанището на Одеса, а и по принцип, Украйна се нуждае от още системи за противовъздушна защита - или САМП/Т, или " Пейтриът ".

Зеленски направи това изказване на обща конференция с премиера на Ирландия Лио Варадкар в Киев.

Укринформ показва, че съгласно украинските военновъздушни сили врагът е изстрелял по обекти в Украйна през миналата нощ 16 крилати ракети " Калибър ", осем крилати ракети Х-22, шест крилати ракети " Оникс ", една тактическа ракета със междинен обхват Х-59 и 32 дрона с експлозиви " Шахед 136/131 ". Украинската противовъздушна защита е свалила 13 крилати ракети " Калибър ", тактическата ракета Х-59 и 23 от дроновете. Обстрелът с Х-22 и " Оникс " е бил ориентиран по инфраструктурата на Одеска област.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР