Президентът на Украйна Володимир Зеленски смята, че руският обстрел по

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски смята, че руският обстрел по
Коментари Харесай

Зеленски иска още ПВО за защита на Одеса

Президентът на Украйна Володимир Зеленски счита, че съветският обстрел по украинската пристанищна инфраструктура отразява желанието на Русия да принуди страната му, а също Организация на обединените нации и другите сътрудници, да подхващат избрани дейности, да вземем за пример да вдигнат глобите, съобщи Укринформ и Българска телеграфна агенция.

Той акцентира също, че за отбраната на пристанището на Одеса, а и по принцип, Украйна се нуждае от още системи за противовъздушна защита - или САМП/Т, или " Пейтриът ".

Зеленски направи това изказване на обща конференция с премиера на Ирландия Лио Варадкар в Киев.

Укринформ показва, че съгласно украинските военновъздушни сили врагът е изстрелял по обекти в Украйна през миналата нощ 16 крилати ракети " Калибър ", осем крилати ракети Х-22, шест крилати ракети " Оникс ", една тактическа ракета със междинен обхват Х-59 и 32 дрона с експлозиви " Шахед 136/131 ". Украинската противовъздушна защита е свалила 13 крилати ракети " Калибър ", тактическата ракета Х-59 и 23 от дроновете. Обстрелът с Х-22 и " Оникс " е бил ориентиран по инфраструктурата на Одеска област.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР