Президентът на Украйна Володимир Зеленски смята, че народът на Украйна

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски смята, че народът на Украйна
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна напредва, но войната не е свършила

Президентът на Украйна Володимир Зеленски счита, че народът на Украйна в този момент е на стадий от войната, когато е значимо да не се губи чувството за пътя, който би трябвало да се поеме, заяви УНИАН.

В следващото си видеообръщение, президентът сподели, че е провел постоянно съвещание на Щаба на  Въоръжените сили на Украйна.

" На първо място, разгледахме бойната обстановка. Това, което можем да създадем, е в главните посоки, в сложни посоки. Като Бахмут и Авдиевка, Донецка област като цяло, като Кременная и Луганска област като цяло. Успеем. Нещо работим ", сподели той.

Според президента, спрямо предходната година на доста места в този момент е доста по-тихо. Но това не значи, че може да се пренебрегне войната някъде.

Успяхме да създадем доста дружно с нашите сътрудници, с цел да защитим хората, Украйна и цяла Европа. Но това не значи, че в този момент е време да почиваме на лаврите си. Пътят е напред. Движението следва. Нещо, за което имаме потребност от не по-малко единение от преди. Не по-малко съсредоточен от преди ", акцентира той.
 Зеленски: Освобождаването на Крим няма опция
Зеленски: Освобождаването на Крим няма опция

В отговор на стартирана бразилска самодейност за мир

Зеленски означи значимостта на взаимната поддръжка, публичното единение, вътрешната непоклатимост и силата на връзките на Украйна със света.

" Неразумно е - просто пасивно да се надяваш, че някой различен ще донесе успеха, този, който в този момент е в окопите, който в този момент е в щурма. Това е обща задача. Победата се печели от всички. Тези, които се борят за нея, и тези, които дават оръжие, тези, които понижават опциите на една терористична страна, и тези, които усилват опциите на Украйна ", заключи президентът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР