Президентът на Украйна Володимир Зеленски смята, че Казахстан, Молдова и

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски смята, че Казахстан, Молдова и
Коментари Харесай

Зеленски: Целта на Русия е първо Казахстан и Молдова, после балтийските републики

Президентът на Украйна Володимир Зеленски счита, че Казахстан, Молдова и балтийските страни са застрашени от съветска атака. Това съобщи той в изявление за програмата " Чинкуе минути " на италианския ефирен канал " РАИ Уно ", съобщи Укринформ.
 
" Що се отнася до военна атака против Молдова, считам, че това може да е една от задачите на Руската федерация. Смятам, че Молдова, балтийските страни и Казахстан са в заплаха ", съобщи Зеленски.
 
Той означи, че Русия към този момент е имала проект за нахлуване и промяна на държавното управление в Молдова, само че той е бил осуетен. " Искам да припомня на всички, че ние научихме за съветския проект от нашето разузнаване  и предадохме информацията на Молдова. И по този метод го споделихме с другите ни сътрудници. Молдова бе готова за дейностите на диверсионната група на Руската федерация. Те желаеха да завземат властта в Молдова и желаеха да го създадат доста бързо. Слава Богу, и аз съм признателен на нашето разузнаване, че те свършиха добра работа ", съобщи украинският президент.
 
По думите му Молдова е съумяла да се приготви в точния момент и е попречила на руснаците да осъществят опит за протест против държавното управление. Както бе обявено напролет на предходната година по време на съвещание на Обединената контролна комисия на Молдова, представители на Кишинев рапортуваха за нарушавания на режима на сигурност от страна на съветските военни в непризнатото Приднестровие, отбелязва Укринформ. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР