Президентът на Украйна Володимир Зеленски смени ръководителя на Силите за

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски смени ръководителя на Силите за
Коментари Харесай

Зеленски смени ръководителя на Силите за териториална отбрана

Президентът на Украйна Володимир Зеленски смени ръководителя на Силите за териториална защита след близо три месеца война, без да показва каквито и да е причини, предава Ройтерс.

Министерството на защитата заяви, че Зеленски е назначил генерал-майор Игор Танцюра на мястото на Юрий Галушкин като пълководец на силите, които оказват помощ на украинската войска да пази страната, откогато на 24 февруари стартира съветската инвазия.

Министерството разказа Танцюра като умел офицер, който е бил шеф щаб на украинските сухопътни сили.

Откакто бяха основани малко преди началото на нашествието, Силите за териториална защита бързо усилиха числеността си и започнаха да играят значима роля в спора с Русия, отбелязва военното ведомство. „ Експлозивното повишаване на структурата, изключително в изискванията на интензивни сражения, дава опция за трупане на огромен опит с неточности и достижения. Има триумфи, само че за жалост има и загуби “, декларира министерството в свое изказване.

Освен това министерството на защитата през днешния ден заяви, че батальон на Силите за териториална защита е напреднал чак до съветската граница, откакто е отблъснал съветските сили, атакували североизточния град Харков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР