Президентът на Украйна Володимир Зеленски се зарече снощи да възвърне

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски се зарече снощи да възвърне
Коментари Харесай

Украйна с ефективни контраатаки в Бахмут, Зеленски се закани на Русия

Президентът на Украйна Володимир Зеленски се зарече нощес да възвърне всяко парченце от територията, окупирана от Русия.

„ Ние няма да оставим и едно парченце от нашата земя на врага – тиранията няма да господства на никое място. Трябва да донесем независимост, сигурност и Европа назад в цялата украинска земя “, съобщи той.

Обръщението му беше направено часове откакто украинските сили, които водят тежки боеве за контрола над източната част на Донецка област, обявиха, че са изтласкали съветските сили на до 2 км на някои места край Бахмут.

„ Ние организираме ефикасни контраатаки там “, заяви командирът на украинските сухопътни сили Олександър Сирски в Телеграм.

Сирски сподели, че елементи от съветските наемнически сили „ Вагнер “, ситуирани при Бахмут, са били сменени в някои браншове от постоянни съветски елементи. Тези по-слабо готови бойни единици в този момент са били разрушени, заяви командирът, който обаче посочи, че „ борбата за Бахмут продължава “.

Андрий Билецки, създател на украинския батальон „ Азов “, заяви в Телеграм, че територията е изцяло освободена от съветски бойци и минимум две съветски бригади са били разгромени, като са били взети и военнопленници.

Докато боевете продължаваха ръководителят на „ Вагнер “ Евгений Пригожин сподели, че се притеснява, че неговата част може да бъде обградена в борбата край Бахмут. „ С оглед на неналичието на муниции „ месомелачката “ в този момент заплашва да се обърне в противоположната посока “, написа Пригожин в Телеграм през вчерашния ден.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР