Президентът на Украйна Володимир Зеленски се зарече да върне свободата“

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски се зарече да върне свободата“
Коментари Харесай

Ще върнем свободата. Зеленски призова украинците да останат единни

Президентът на Украйна Володимир Зеленск и се зарече „ да върне свободата “ на украинския народ в речта си за Рождество Христово. Той прикани съгражданите си да останат единни през зимата макар тежките условия и непрекъснатите съветски офанзиви.

„ Свободата идва на висока цена, само че робството има още по-висока цена. Нека преминем през тази зима, тъй като знаем защо се борим “, сподели Зеленски.

Той се обърна и към тези украинци, които посрещат Коледа в плен или са в чужбина поради съветската инвазия и че „ всички мъже и дами на Украйна ще си върнат свободата “.

Думите му пристигнаха, откакто в събота Русия извърши, при които 10 бяха убити, а още 60 ранени.

Украинското военно управление неотдавна предизвести за нови ракетни офанзиви против инфраструктурата и енергоснабдяването на страната, отбелязвайки, че съветска военноморска част, включваща боен транспортен съд, оборудван с крилати ракети, маневрира в Черно море.

Повече украинци са православни християни и от епохи посрещаха Коледа по остарял жанр - на 7 януари, както руснаците. След съветската инвазия Украинската православна черква позволи на миряните да честват Коледа на 25 декември дружно с по-голямата част от Запада.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР