Президентът на Украйна Володимир Зеленски се зарече, че неговите сили

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски се зарече, че неговите сили
Коментари Харесай

Зеленски не дава нито сантиметър от Донецк на Русия

Президентът на Украйна Володимир Зеленски се зарече, че неговите сили няма да правят отстъпка " нито сантиметър " в борбата за надзор над източната Донецка област, оповестява " Ройтерс ".

Изявлението му идва, откакто по-рано акцентира, че възобновяване на украинската територия и обезщетенията от Русия са единствените условия, при които

В обичайното си вечерно видеообръщение Зеленски заяви, че без ток са към 4 милиона души в 14 области в страната, в това число столицата Киев, само че за стабилизиране на мрежата, а не заради изключителни условия.

са ориентирани към енергийната инфраструктура на Украйна през последните няколко седмици, с наближаването на зимата, когато междинните температури нормално падат до няколко градуса под нулата по Целзий.
 Зеленски изясни по кое време би преговарял с Русия
Зеленски изясни по кое време би преговарял с Русия

Украинският президент е отворен, само че единствено за " същински " договаряния с Москва

Фокус на спора в индустриалната Донецка област са към градовете Бахмут, Соледар и Авдиевка, където се водят най-тежките боеве в страната.

" Активността на окупаторите остава на извънредно високо равнище - десетки офанзиви всеки ден ", регистрира Зеленски.

" Те търпят извънредно огромни загуби. Но заповедта остава същата - да настъпим към административната граница на Донецка област. Ние няма да отстъпим нито сантиметър от своята земя ", безапелационен бе той.

Донецк е една от няколкото области, за които Русия твърди, че е анексирала в края на септември - седем месеца след нахлуването си в Украйна. Москва към този момент съобщи, че няма да договаря за територия, за която претендира като своя.
 Washington Post: Съединени американски щати предизвикват Украйна да договаря с Русия
Washington Post: Съединени американски щати предизвикват Украйна да договаря с Русия

Сложна е позицията на Вашингтон по отношение на войната

Коментарът на Зеленски по отношение на изискванията за договаряния с Кремъл пристигна след известието на " Вашингтон поуст ", че Вашингтон желае Киев да покаже готовността си за договаряния, заради опасения, че като наподобява прекомерно непреклонен, Киев може да навреди на позицията си за интернационална поддръжка.

" Още един път - възобновяване на териториалната целокупност , съблюдаване на Устава на Организация на обединените нации, обезщетение за всички вреди, породени от войната, наказване на всеки военнопрестъпник и гаранции, че това няма да се повтори. Това са изцяло разбираеми условия ", безапелационен бе президентът.

След като в края на септември, Зеленски се зарече, че, до момента в който Владимир Путин е президент. Официални лица в Киев повториха същата позиция през последните дни, като в същото време прецизираха, че Киев би преговарял с бъдещия правоприемник на Путин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР