Президентът на Украйна Володимир Зеленски се срещна и с българския

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски се срещна и с българския
Коментари Харесай

Зеленски към Радев: Хубаво е да се защитавате войната да не дойде при вас

Президентът на Украйна Володимир Зеленски се срещна и с българския президент Румен Радев.

„ Искам да изразя нашата взаимност със народа на Украйна. Още в първия ден на нейното експлоадиране аз жигосах експанзията против вашата страна “, съобщи българският държавен глава. „ В първите, най-тежки месеци, България подаде ръка на хиляди украински жители, търсещи избавление. “

„ Аз не одобрявам доставянето на муниции, изключително от запасите на българската войска “, съобщи Радев на Зеленски. „ И аз като вас имам отговорности въоръжените сили на България да не отслабват, тъй като средата за сигурност е задоволително тревожна и в нашия район. Има и още по-тревожно нещо за всички нас и това е, че конфлинкът разшриява своя обсег “, сподели още Радев и акцентира, че във войната умират и българи.

„ Продължавам да настоявам, че този спор няма военно решение “, съобщи Радев.

„ Много съм признателен, че хората на българия фактически подслониха огромен брой украинци “, съобщи на собствен ред Зеленски.

Ако това е спор, то една страна няма да се напуща от милиони хора. Трябва да сложим точките, другояче някой различен ще ги сложи. Имаме това право, тъй като войната е на наша територия, по тази причина знаем, че това е война, не спор, съобщи украинският президент Володимир Зеленски, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Един от опитите за шантаж от страна на Русия, е това, че цените на енергоносителите, посредством завладяването на Запорожката АЕЦ, окупацията не е спор, а открита война, война на безсилие, само че на безсилие на Украйна. Това е война не за изтребване на жители на други страни, а за изтребване на украинци. На всички искам мир. Всички хора за равноправни в Украйна, акцентира Зеленски.

Важна е декларацията, която подписахме и която е дал своя вот Народното събрание. Господин президентът сподели, че не ни поддържа с амуниции, с цел да не отслабне вашата войска или пък не подкрепяте усилването на Украйна. Вашата войска, всичко каквото имате ще бъде задоволително да воювате, в случай че пристигна Русия тук, имате мощна войска, това значи на първо място хора, те са положителни, само че това няма да е задоволително да воювате против 160 милионна страна, за това е хубаво да се защитавате, с цел да не пристигна войната при вас, по тази причина

недай боже някоя покруса да стане и вие да сте на моето място. И в случай че не ви оказват помощ с оръжие хора, които имат общи полезности, какво ще вършиме тогава, Путин вземайте български територии, не, вие като президент няма да допуснете компромис със сувереността си, уточни Зеленски.

Ваше право е да не подкрепяте помощта за Украйна. Убеден съм, че ще бъдем членове на Европейски Съюз. Украйна и Европа имат общи полезности. Русия желае да унищожи НАТО, Европейски Съюз, Европа. Това са техните цели. Разбирате ли? Това не е спор, господин президент! Путин не просто води война против нас. Русия желае да ни унищожи. А ние желаеме просто да живеем, сподели Зеленски и означи, че към този момент даже не вижда гръмотевиците, тъй като както той, по този начин и децата на Украйна към този момент не ги виждат, защото са привикнали с тях.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР