Президентът на Украйна Володимир Зеленски се обърна към гражданите чрез

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски се обърна към гражданите чрез
Коментари Харесай

Зеленски: За 19 дни Русия загуби повече, отколкото в кървавите войни в Чечения

Президентът на Украйна Володимир Зеленски се обърна към жителите посредством видеообръщение. Както той сподели, бранителите не престават да „ нанасят пагубни загуби на съветските войски “.

Зеленски сподели, че броят на свалените хеликоптери в Русия скоро ще доближи стотици.

„ Те към този момент са изгубили 80 бойни самолета, стотици танкове, хиляди друго съоръжение. За 19 дни съветската войска загуби повече в Украйна, в сравнение с в двете кървави и продължителни войни в Чечения “.

Той сподели още, че съперникът е комплициран, тъй като не е очаквал такава опозиция от украинските бранители. Освен това окупаторите стартират да осъзнават, че войната няма да реализира нищо.

„ Те към този момент стартират да осъзнават, че войната няма да им донесе нищо. Техните бойци го знаят, техните офицери го схващат. Те бягат от бойното поле, хвърляйки оборудването. Взимаме титли и ги използваме, с цел да пазиме Украйна. Руските войски през днешния ден в действителност са снабдители “, сподели Зеленски.

Президентът на Украйна се обърна също към съветската войска и им предложи избор - да умрат или да се предадат.

„ Искам да кажа на съветските бойци, тези, които към този момент са пристигнали в страната ни и които занапред ще бъдат изпратени да се бият с нас. Руски новобранци, слушайте ме изключително деликатно. Руски офицери – вие към този момент разбирате всичко “, сподели Зеленски.

„ Защо да умирате? Знам, че желаете да оцелеете. В подслушваните диалози чуваме какво в действителност мислите за тази война, за този позор и за вашата страна “, добави Зеленски. „ Затова ви предлагам избор. От името на украинския народ ви даваме късмет да оцелеете, в случай че се предадете на нашите сили. Ще се отнасяме с вас по този начин, както би трябвало да се отнасяте с хората, както не са се отнасяли с вас в армията ви. Избирайте! “, заключи Зеленски.
ТЕМА преди 26 минути 571 преди 1 час 441 преди 2 часа 1192
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР