Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че правителството му е

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че правителството му е
Коментари Харесай

`Десетки кораби на котва в украинския пристанищен терминал Измаил на река Дунав

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че държавното управление му е в договаряния с всички заинтригувани страни за да бъде открито решение на казуса с рестриктивните мерки за импорт на украинско зърно по суша в някои членки на Европейския съюз. „ За нас е неприемливо тази обсада да продължи и след 15 септември “, съобщи Зеленски.

Междувременно организация Ройтерс оповестява, че десетки кораби са хвърлили котва в региона на украинския пристанищен терминал Измаил на река Дунав след съветската бомбардировка тази нощ на пристанището Рени.

Около 30 кораба са спрели в региона на основния украински пристанищен терминал Измаил на река Дунав. През нощта Русия нападна с дронове украинското дунавско пристанище Рени, което се намира на границата с Румъния. 

30 кораба, в това число танкери за химикали, са хвърлили котва покрай терминала Измаил, откакто Русия унищожи хранилища за зърно на река Дунав, демонстрират данни за следене на кораби. Други три кораба също са хвърлили котва по водния път, водещ към терминала Рени-Одеса, демонстрират данните. Източници от застрахователната промишленост споделиха пред Ройтерс, че покритието за боен риск за украинските пристанища, което беше част от провалената договорка за зърно, е спряно. Засега украинските управляващи не разясняват.

Рени се намира надълбоко в делтата на Дунав и трафикът там се усили, откакто предишното лято Украйна си възвърна контрола над Змийския остров в Черно море. Това е едно от основните места за експорт с кораби от Украйна на зърно и други артикули, които по-късно се претрупват на шлепове, влакове или автотранспорт за Европа. 

След като спря присъединяване си в зърнената договорка, Русия нанесе удари по украинската инфраструктура по поречието на Дунав, жизненоважен различен маршрут за украинския експорт. 

Атаката с дронове беше осъществена на към 25 километра от румънския гард Галац, пишат румънски медии. Шест румънски плавателни съда, които са се намирали в украинското пристанище Рени, са прекосили незабавно река Дунав към румънския бряг, откакто Русия нападна зоната с дронове, оповестява в. „ Адевърул “. 

В румънската част на Дунав не са наложени ограничавания за придвижването, показаха от Пристанищната администрация в Галац.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР