Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че между 2500 и

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че между 2500 и
Коментари Харесай

Украйна е изгубила около 3000 свои войници, жертвите на Русия са над 19 000

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че сред 2500 и 3000 бойци от неговата войска са изгубили живота си от началото на войната на 24 февруари до 15 април. 

Зеленски даде изявление за CNN в петък, в което разказа човешките жертви от опита на Русия да окупира страната. 

Украинските управляващи считат, че жертвите в съветската войска са в пъти повече от украинските. Техните данни сочат към 19 000 - 20 000 убити руснаци за малко повече от 7 седмици. Руското Министерство на защитата отхвърля да оповестява настоящи данни за смъртността измежду военнослужещите си. Последните им публични данни бяха от края на март и твърдяха, че починалите съветски бойци са 1351 - брой, който Украйна беше отчела още в първата седмица на войната. 

Зеленски оповестява още, че към 10 000 украински бойци са ранени в бойни дейности и е мъчно да каже какъв брой от тях ще оцелеят. 

Цивилните жертви, които Украйна дава в хода на съветската инвазия, към момента не могат да бъдат изброени напълно. 

" Много е мъчно да приказваме за цивилните хора, тъй като просто не знаем какъв брой души са починали в онази зона на нашата страна, която е блокирана на юг - Херсон, Бердянск, Мариупол, Волноваха ", споделя той. 

Володимир Зеленски насочи предизвестие към всички страни по света, че има заплаха Владимир Путин да използва химическо или нуклеарно оръжие, тъй като " за (Русия) животът на хората не значи нищо ". 

" Не бива да се опасяваме, само че би трябвало да сме подготвени. Но това не е въпрос единствено за Украйна, а за целия свят, съгласно мен ", споделя още той пред CNN. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР