Президентът на Украйна Володимир Зеленски с обръщение пред двете камари

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски с обръщение пред двете камари
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Володимир Зеленски с обръщение пред Конгреса в САЩ



Президентът на Украйна Володимир Зеленски с послание пред двете камари на американския Конгрес. Очаква се Зеленски да изиска повече помощ за справяне с съветските окупатори. Представителите и на двете партии имат подготвеност да създадат повече, с цел да оказват помощ на Украйна и да санкционират Москва.

Зеленски не един път прикани НАТО и западните сътрудници да наложат зона, неразрешена за полети над Украйна, само че до момента среща само отвод.

Много демократи и републиканци в Конгреса упорстват президентът на Съединени американски щати Джо Байдън да отговори по-категорично на Москва след съветското настъпление в Украйна.

Миналата седмица, законодателите в Съединени американски щати утвърдиха финансов пакет за близо 14 милиарда $ по отношение на украинската рецесия.

Тези средства би трябвало да разрешат на Украйна да отбрани електрическата си мрежа, да се бори с хакерските атаки и да се достави с оръжия за отбрана.

Пакетът включва също над 2,6 милиарда $ филантропична помощ и над 1 милиарда $ за поддръжка на бежанците, бягащи от войната.

На 5 март Зеленски към този момент приказва по видеоконферентна връзка пред повече от 100 американски законодатели и настоя на Украйна да бъдат доставени самолети руско произвеждане и да бъдат затегнати икономическите наказания против Русия.

Зеленски към този момент приказва пред депутатите във Англия и Канада.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР