Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова за международна помощ за

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова за международна помощ за
Коментари Харесай

Зеленски призова за международна помощ за възстановяването на Украйна след войната

Президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани за интернационална помощ за възобновяване на страната след края на войната, съобщи ДПА.

" Необходимо е освен да бъде възобновено всичко, което са унищожили окупаторите, само че и да се положат основите на нашия живот - безвреден, съвременен, комфортен, наличен ", сподели той в среднощното си видеообръщение. По думите му ще са нужни " големи вложения, милиарди, нови технологии, по-добри практики, нови институции и несъмнено промени ". " Няма значение какъв брой ни е мъчно днес; не би трябвало да забравяме, че ще има на следващия ден ", добави украинският президент.

Зеленски употребява видеообръщението си, с цел да подсети на своите съграждани, че войната е надалеч от своя край. " Нейната свирепост се ускорява на някои место и това не трябва да се не помни ", сподели той и прикани украинците да оказват помощ на потърпевшите в спора.

За понеделник в Лугано, Швейцария, е планувана конференция на евентуални към 40 донора, на която държавното управление в Киев има намерение за пръв път да изложи целите си за възобновяване на опустошената от войната страна. " Всъщност това е най-големият стопански план на нашето време в Европа и изключителна опция за изява на всяка страна, на всяка компания, които ще поканим да работят в Украйна ", сподели Володимир Зеленски, представен от украинската организация УНИАН. Той добави, че от бойните дейности е потърпевша територията на 10 области в страната.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР