Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова лидерите на страните от

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова лидерите на страните от
Коментари Харесай

Зеленски поиска от Г-7 далекобойно оръжие и 2 млрд. куб. м газ

Президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани водачите на страните от Г-7 да оказват помощ на страната му с 2 милиарда кубически метра природен газ, а също и с съвременни танкове, артилерийски установки и муниции, в това число далекобойни ракети.

Във видеоконференция с Г-7 Зеленски съобщи, че в случай че Русия изтегли силите си от Украйна преди Коледа, ще може да разчита на завършек на бойните дейности.

Украйна има незабавна нужда от 1 милиард $, с цел да възвърне електропреносната си мрежа и централното отопление в селищата, подложени на серия от ракетни и дронови удари от Русия през последните два месеца - това е декларирал украинският министър председател Денис Шмихал на конгрес на Организацията за икономическо съдействие и развиване, представен от Ройтерс.

Сумата ще е задоволителна да обезпечи незабавни ремонтни действия по сериозната инфраструктура и в енергийния бранш на Украйна, с цел да оцелее тя през зимата, е показал Шмихал.

Същевременно външните министри на 27-те членки на Европейския съюз са постигнали кардинално съглашение за налагане на наказания върху близо 200 съветски физически и юридически лица поради експанзията против Украйна

Целият девети пакет наказания обаче остава под въпрос, само че съгласно висшия представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел пакетът може да бъде контрактуван до края на седмицата.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР