Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова Европа да отговори на

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова Европа да отговори на
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Русия води газова война срещу обединена Европа!

Президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани Европа да отговори на газовата война, водена от Русия, като ускори глобите против Москва, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

" Днес ние чухме нови закани във връзка за газа да се насочат към Европа. Въпреки отстъпката, касаеща турбината за " Северен поток 1 ", Русия няма да възобнови доставките на газ за европейските страни, както тя е задължена по контракт ", съобщи Зеленски във всекидневното си видеопослание.

" Това е една открита газова война, която Русия води против единна Европа. На руснаците не им пука какво ще стане с хората, за метода, по който те ще страдат - от апетит поради блокадата на пристанищата, от мраз през зимата, или от беднотия, или от окупация. Това са единствено разнообразни форми на терора ", съобщи Зеленски.

View this post on Instagram

" Ето за какво вие би трябвало да отговорите на това. Не мислете за метода, по който да върнете турбината, а засилете глобите ", сподели той.

Зеленски визираше известието на " Газпром " за ново фрапантно понижаване на газовите доставки за Европа. Русия на два пъти към този момент понижи размерите на доставките през юни, като съобщи, че " Северен поток 1 " не може да действа обикновено без турбина, която беше на ремонт в Канада и не можеше да бъде върната на Русия поради наложените ѝ наказания от западните страни. След това Германия и Канада се схванаха за връщане на оборудването в Русия, само че турбината към момента не е доставена.

Западните страни упрекват Москва, че употребява енергийното оръжие като наказване за глобите, признати от тях против нея от началото на съветската инвазия в Украйна.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР