Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова днес западните страни да

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова днес западните страни да
Коментари Харесай

Зеленски призова Запада: Вземете възможно най-бързо решение, пратете ни самолети!

Президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани през днешния ден западните страни да решат допустимо най-бързо въпроса за изпращане на самолетите МиГ-29, препоръчани от Полша, за помагане на Украйна да се опълчи на съветската инвазия, съобщи Франс прес.

" Вземете допустимо най-бързо решение, пратете ни самолети! ", съобщи Зеленски в ново видеопослание.

Той прикани неотложно да се прегледа полското предложение.

Варшава, която не желае да наподобява като страна в руско-украинския спор, предложи да трансферира тези самолети на Вашингтон, с цел да бъдат изпратени след това те в Киев, само че Съединени американски щати бързо решиха това предложение като неосъществимо.

" Перспективата бойни самолети да бъдат разполагаем на американското държавно управление, да потеглят от американска и натовска база в Германия, с цел да летят към едно оспорвано с Русия въздушно пространство над Украйна поражда съществено безпокойствие за цялата НАТО ", изясни представителят на Пентагона Джон Кърби.

Според него Вашингтон продължава консултациите с Варшава по този въпрос.

Зеленски пък благодари на Полша за нейно решение. Вчера Полша за изненада на Съединени американски щати съобщи, че е подготвена да реалокира неотложно и гратис всичките си самолети МиГ-29 в базата „ Рамщайн “ в Германия и по този метод да ги даде разполагаем на държавното управление на Съединени американски щати, напомня Франс прес.

Само няколко страни от Източна Европа, които са някогашни членове на Варшавския пакт имат руски самолети МиГ-29, чиито качества са такива, че да дават отговор допустимо най-вече на украинските потребности, с цел да се опълчват на съветските сили.

В своето послание Зеленски също така акцентира, че интернационалната общественост ще е виновна за огромна филантропична злополука, в случай че не се съгласи на зона, неразрешена за полети над Украйна за отбрана на тази страна.

" Русия употребява ракети, самолети и хеликоптери против нас, против цивилни, против нашите градове, против нашата инфраструктура. Хуманитарно обвързване на света е да отговори на това ", сподели той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР