Президентът на Украйна Володимир Зеленски предупреди сънародниците си да бъдат

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски предупреди сънародниците си да бъдат
Коментари Харесай

Зеленски: Има опасност от руска атака преди Деня на независимостта

Президентът на Украйна Володимир Зеленски предизвести сънародниците си да бъдат бдителни през идната седмица, когато ще бъде маркиран Денят на независимостта, откакто нови гърмежи удариха Крим, а ракета рани 12 цивилни покрай атомна електроцентрала.

Във вечерното си видеообръщение Зеленски съобщи, че украинците не би трябвало да разрешават на Москва да " популяризира отчаяние и боязън " измежду тях, до момента в който означават 31-вата годишнина от независимостта от руско ръководство.

" Всички би трябвало да сме наясно, че тази седмица Русия може да се опита да направи нещо изключително грозно, нещо изключително злобно ", сподели Зеленски преди годишнината на 24 август, когато се навършват и шест месеца от началото на пълномащабната инвазия на Русия в Украйна.

Също в събота съветска ракета удари жилищен регион на южен украински град, близо до атомна електроцентрала, като рани 12 цивилни, оповестиха съветски и украински публични лица.

Този удар по нуклеарната централа в Пивденноукраинск (Южна Украйна) и новият обстрел наоколо до централата в Запорожие, най-голямото сходно оборудване в Европа, провокираха нови опасения за нуклеарна повреда по време на войната, обявиха украински представители.

В обръщението си Зеленски загатна и поредицата от детонации през последните дни в Крим - украинската територия, завзета и анексирана от Русия по време на нахлуването през 2014 година

Украйна не е поела отговорност за нападенията, само че съгласно анализатори най-малко някои от тях са станали вероятни с помощта на новото съоръжение, употребявано от украинските сили.

" Тази година безусловно се усеща Крим във въздуха, че окупацията там е единствено краткотрайна и че Украйна се завръща ", сподели Зеленски.

В Мариупол, град в Източна Украйна, следен от Русия след седмици на боеве, публични лица оповестиха, че новият кмет Константин Ивашченко, назначен от Русия, е оживял след опит за ликвидиране.

" Не се получи ", съобщи в Телеграм Петро Андрюшченко, чиновник на сваления градски съвет. " Но това е единствено началото. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР