Президентът на Украйна Володимир Зеленски, председателите на Европейския съвет Шарл

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски, председателите на Европейския съвет Шарл
Коментари Харесай

Зеленски предлага втора среща за мир в Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски, ръководителите на Европейския съвет Шарл Мишел и на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен подписаха съглашение за взаимни задължения за сигурността сред Европейски Съюз и Украйна на съвещанието на европейските водачи в Брюксел.

По-рано президентът Зеленски съобщи, че ще разиска провеждането на втора среща за мир в Украйна след тази в Швейцария този месец.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, който посрещна украинския президент, открои като достижение на страните членки съглашението за потреблението на непредвидените облаги от замразените съветски активи в интерес на Украйна тази седмица:

" Смятам, че беше извънредно значимо да дадем сигнал, че не сме уплашени от Русия и сме безусловно стимулирани и решени. Защото знаем, че в случай че украинците се борят, с цел да защитят бъдещето си, те вършат това и в отбрана на общите ни полезности, фантазии за повече мир и разцвет ".

Президентът Зеленски стимулира предлагането си за втора мирна среща по този начин:

" Сега би трябвало да създадем идващите стъпки - да изготвим обстоен проект с подробни дейности за всяка рецесия, която тази война на Путин донесе на Земята ни. Трябва да изготвим този проект и да го сложим на масата. Нямаме доста време, тъй като доста наши хора са ранени и починаха на бойното поле, и измежду цивилните. Затова не желаеме тази война да продължи години ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР