Президентът на Украйна Володимир Зеленски предлага на Върховната рада да

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски предлага на Върховната рада да
Коментари Харесай

Зеленски издига Андрий Костин за главен прокурор на Украйна -

Президентът на Украйна Володимир Зеленски предлага на Върховната рада да даде единодушието си за назначението на Андрий Костин, народен представител от партията " Слуга на народа ", за основен прокурор , оповестява " Украинска истина ", базирайки се на проекторешение, оповестено на уеб страницата на Народното събрание.

Ден по-рано събеседници на " Украинска истина " от президентското обграждане и от фракцията " Слуга на народа " обявиха, че се преглежда кандидатурата на Костин за поста основен прокурор, само че освен неговата.

Костин е правист, бил е общински консултант в Одеса и от 2019 година е член на Върховната рада.

Костин беше претендент за началник на Специализираната прокуратура за битка с корупцията, само че специалисти от неправителствени организации го дефинираха като претендент със съмнителна известност.

Като началник на комисията по правна политика той дава отговор в Народното събрание за правосъдната промяна, само че точно до момента в който Костин е отпред на комисията, промяната е блокирана, а нужните законодателни промени и оферти са изкривени, показва " Медуза " в телеграм канала си.

На 17 юли Зеленски уволнява ръководителя на Службата за сигурност на Украйна и основния прокурор, като по-късно решението му е утвърдено от Народното събрание.

Ирина Венедиктова заемаше поста от 17 март 2020 година, като преди този момент оглавяваше парламентарната комисия по правна политика като народен представител от " Слуга на народа " и беше шеф на Държавното бюро за следствие (2019-2020 г.).

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР