Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети централата на Международния валутен

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети централата на Международния валутен
Коментари Харесай

Зеленски се срещна с Кристалина Георгиева и получи 900 милиона долара от МВФ

Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети централата на Международния валутен фонд за среща с нейния началник Кристалина Георгиева.

МВФ разгласи изплащането на Украйна на 900 милиона $ в границите на проекта за подкрепяне на страната, който е в размер на 15,6 милиарда $, написа Българска национална телевизия.

Фондът увеличи прогнозите си за Брутният вътрешен продукт на Украйна за актуалната година до 4,5%. Инфлацията продължава да пада и през ноември е била 5,1%.

" Много страни по света биха ви завидели за това достижение. С всеки минал месец ръководството на страната Ви укрепва. Силната поддръжка на общество в битката с корупцията е впечатляваща. Ще продължим да работим в тясно съдействие с Украйна и ще продължим да призоваваме тези, които оказват помощ на страната, да останат непоколебими в своята финансова поддръжка ", съобщи Кристалина Георгиева, ръководещ шеф на МВФ.

" Наистина показахме, че можем да реформираме страната си в изискванията на война и това е голям триумф за нас. Второ нарастване на Брутният вътрешен продукт по време на война, повече работни места, повече хора, които се връщат. Страхотно е. Благодарни сме им, както несъмнено и на американските и европейските ни сътрудници ", добави украинският президент Володимир Зеленски.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР