Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети град Буча, където бяха

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети град Буча, където бяха
Коментари Харесай

Зеленски посети Буча

Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети град Буча, където бяха открити голям брой убити цивилни, предава УНИАН. Той е огледал пътя с унищожена съветска техника и е разговарял с локалните поданици. Зеленски е декларирал още веднъж, че Русия е направила военни закононарушения и геноцид в Украйна.

Попитан от кореспондент на BBC дали към момента счита, че е допустимо да се договорят мир с Русия, той споделя: " Да, тъй като Украйна би трябвало да откри мир. Ние сме в Европа на 21 век. Ще продължим нашите дипломатически и военни старания . "
 Кремъл прикани международните водачи да не бързат с оценките си за Буча
Кремъл прикани международните водачи да не бързат с оценките си за Буча

Не ясно и по какъв начин ще повлияе това на договарянията

Както УНИАН заяви по-рано, на 1 април кметът на Буча Анатолий Федорук сподели, че Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са прогонили съветските окупатори. Отстъпвайки, съгласно организацията, те са минирали цивилни постройки, инфраструктурни уреди и някои региони в селището.

По улиците на града бяха открити тела на починали цивилни със вързани ръце. Според публикуваната от украинската страна информация съветските военни са отгворни за убийствата на цивилни в града.

В същото време Москва отхвърля присъединяване на своите войски във военни закононарушения против цивилни в украинските градове, завзети от Руската федерация. Руското военно командване назовава " провокация " тези информации. Според Кремъл тези закононарушения са осъществени от " неонацисти ". и едвам четири дни по-късно са се появили фрагментите с убити цивилни по улиците на Буча.

Много международни водачи осъдиха дейностите на съветската войска в Украйна, европейските водачи дадоха обещание " заслужено наказване за уредниците и изпълнителите " на " клането " в Буча.
 Готвят се нови наказания по отношение на Русия след фотосите от Буча
Готвят се нови наказания по отношение на Русия след фотосите от Буча

Дали обаче те ще включат възбраната за експорт на нефт и газ?

Публикуваната информация за зверствата на Руската федерация в Украйна накара Европейския съюз да преразгледа отношението си към ембаргото върху енергийните запаси от Русия и, че " всичко е на масата " и чака страните от Европейски Съюз да засилят натиска против Москва. Полският президент Анджей Дуда прикани за даване на повече оръжия на въоръжените сили на Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР