Президентът на Украйна Володимир Зеленски поименно благодари на ДПС депутата

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски поименно благодари на ДПС депутата
Коментари Харесай

Зеленски поименно благодари на Пеевски за новата военна помощ за Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски поименно благодари на Движение за права и свободи депутата Делян Пеевски за новия пакет военна помощ, който страната ни ще изпрати на бойците от ВСУ.

В обява в обществената мрежа Х (бившия Туитър) той акцентира съдействието натрима политическите водачи - Бойко Борисов, Делян Пеевски и Кирил Петков за даването на военна помощ на страната му.

" Благодарен съм на българския парламент за повторното потвърждаване на доставката на БТР-и за Украйна, както и на новия пакет военна помощ. Благодаря на политическите водачи Бойко Борисов, Делян Пеевски и Кирил Петков. С това решение ние укрепваме нашата Европа и отбраната на свободата ", написа Зеленски в профила си в X.

По-рано през днешния ден Народното събрание реши на първо четене България да предоставистари зенитно-ракетни комплексии зенитни ракети от друг вид на Украйна, които да се употребяват за укрепване на
противовъздушната ѝ защита.

Министърът на защитата ще дефинира непотребните количества в хода на провеждания Стратегически обзор на отбранителната политика. Очаква се описът да бъде подготвен през януари или февруари.

И в този момент има лист с неизправната техника в Дирекция " Логистика " на Министерството на защитата, само че би трябвало да се реши каква част от нея може да бъде дадена.

Ако документът бъде признат, Министерският съвет ще бъде длъжен да договаря с държавните управления на страни от НАТО за разполагане на Противовъздушна отбрана и брегови противокорабни ракетни комплекси за " увеличаване на отбранителните качества на България ".

Вносителите оферират още у нас да се образоват до четири украински пехотни или механизирани роти годишно с общо 160 военни. Те ще идват като военнослужещи без персонално оръжие и бойна техника.

Освен това се планува МО да предприеме нужните дейности за присъединение и принос, съгласно опциите на България, към обединението от страни за създаване на качества на Военновъздушните сили на Украйна за потребление на самолети F-16, в това число за осъществяване на взаимни тренировки и потребление на въздушното пространство на страната.

Проекторешението бе импортирано през вчерашния ден (07.12.2023) от Бойко Борисов, Делян Пеевски, Кирил Петков, Атанас Атанасов и група народни представители. То беше признато в същия ден от Комисията по защита.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР