Президентът на Украйна Володимир Зеленски подчерта, че Украйна е успяла

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски подчерта, че Украйна е успяла
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна успя да запази държавните институции и във война

Президентът на Украйна Володимир Зеленски акцентира, че Украйна е съумяла да резервира стабилността на държавните институции по време на войната. Той направи това в деня на приемането на Декларацията за държавен суверенитет на Украйна.

" По време на такава война успяхме да получим статут на претендент за Европейския съюз (ЕС). Запазихме стабилността на публичните институции. Енергийната система беше преустроена, с цел да работи в електрическата мрежа на европейския континент. Бяха пренасочени всички логистични процеси в страната - военни и стопански ", сподели президентът в последното си послание, представено от " Укринформ ".
 Зеленски уверен, че Русия е покрай проваляне в Украйна
Зеленски уверен, че Русия е покрай проваляне в Украйна

Сега Украйна освен ползва стандартите на НАТО, само че и може да взе участие в създаването на нови стандарти, регистрира президентът

Според Зеленски, значимото е украинците да запазят вътрешно единение, като са преодолели спорове и несъгласия, които са им пречили в предишното.

" Всички би трябвало да помним цената на грешките и раздора, които затрудниха предходните генерации да реализират резултатите, които имаме през днешния ден. Трябва да помним какъв брой доста трябваше да преживее нашият народ, до момента в който стана допустимо възобновяване на суверенитета и независимостта на Украйна ", означи президентът.

Той означи, че на този ден преди 32 години е призната Декларацията за държавен суверенитет на Украйна. Документът удостовери правото на украинския народ да живее без значение и по либерален метод.
 Украйна: Русия приготвя идната фаза удари
Украйна: Русия приготвя идната фаза удари

Според данни на украинското разузнаване

" Тридесет и две години по-късно, след осем години война в Донбас и на 143-ия ден от пълномащабната война против Русия, може да наподобява, че текстът на Декларацията може да бъде друг, изключително от позиция на сигурността. Но по това време този текст имаше и революционен темперамент. Декларацията възвърне традицията на украинското държавно основаване и на нейна основа по-късно беше признат Актът за оповестяване на независимостта на Украйна ", сподели президентът.

" Днес, когато нашият народ се бори за самостоятелност, ние имаме своето право във всеки смисъл на думата - исторически, политически, културен и, което е доста значимо - юридически. В частност на това се основава увереността на нашия народ в успеха ", добави Зеленски.

Той акцентира, че Украйна последователно ще освободи окупираните региони на страната.
 Зеленски: Русия изстреля 2960 ракети по украинските градове - това е гнет
Зеленски: Русия изстреля 2960 ракети по украинските градове - това е гнет

Той се обърна към азиатските водачи

На 24 февруари Русия стартира нов стадий от осемгодишната война против Украйна - пълномащабната инвазия. Руските войски обстрелват и унищожават основни инфраструктурни обекти, масирано обстрелват жилищни квартали на украински градове и села с артилерия, РСЗО, авиобомби и балистични ракети.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР