Президентът на Украйна Володимир Зеленски по време на реч пред

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски по време на реч пред
Коментари Харесай

Формула за мир: Зеленски покани Русия да изтегли войските от Украйна за Коледа

Президентът на Украйна Володимир Зеленски по време на тирада пред водачите на страните-членки на Г-7 на 12 декември предложи на управлението на Руската федерация да изтегли войските си за Коледа, с цел да потвърди желанието си да се откаже от експанзията, за която в последно време постоянно се говори в Москва. Текстът на речта на държавния глава е публикуван на.

Според Зеленски милиарди хора по света честват Коледа и мислят за света по време на тези празници. Следователно, в случай че Русия желае да потвърди, че е способна да откаже експанзия, тя може да направи съответна стъпка към дипломатическо споразумяване, като стартира да изтегля войските си от Украйна.

" Предлагам Русия най-малко да се опита да потвърди, че е способна да откаже експанзия. Би било вярно тази Коледа да стартира изтеглянето на съветските войски от интернационално приетата територия на Украйна. Ако Русия изтегли войските си от Украйна, това ще подсигурява надеждно преустановяване на военните дейности “, сподели украинският водач.

Държавният глава сподели, че също не вижда причина Русия да не изтегли войските в този момент, тъй като рано или късно това ще се случи. Но във всеки случай, сподели Зеленски, макар отговора на Москва, Украйна, дружно с останалия свободен свят, би трябвало да поддържа самодейността, както беше през цялата тази година, започвайки от 24 февруари.

" Не виждам причина Русия да не го направи в този момент, по Коледа. Отговорът от Москва ще покаже какво в действителност желаят: или по-нататъшна борба със света, или най-сетне завършек на експанзията. Който докара войната, е задължен да я прибере “, акцентира Зеленски.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР