Президентът на Украйна Володимир Зеленски по време на обиколка в

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски по време на обиколка в
Коментари Харесай

Зеленски посети Черноморск, за да се запознае с товаренето на зърно

Президентът на Украйна Володимир Зеленски по време на обиколка в Одеска област посети пристанище Черноморск, където се срещна с товаренето на експортното зърно на кораби. Това се оповестява на формалния уебсайт на президента на Украйна.



„ От началото на войната това е първият претрупан транспортен съд (със зърно – прибл. „ Лента.ру “). Това е турски транспортен съд. Всъщност, това допуска, че пристанището е почнало да работи “, сподели Зеленски . Той сподели още, че износът на зърно ще стартира с изпращането на няколко кораба, които са били натоварени още преди началото на войната, само че не са могли да излязат в морето заради военните дейности.

„ Нашата страна е изцяло готова. Предадохме всички сигнали на нашите сътрудници – Организация на обединените нации и Турция, нашата войска подсигурява сигурност. Министърът на инфраструктурата е в директен контакт с турската страна и Организация на обединените нации, чакаме сигнал от тях, че можем да стартираме “, заключи президентът на Украйна.

В навечерието непрекъснатият представител на Украйна в Организация на обединените нации Сергей Кислица съобщи, че Киев не е склонен с съветската интерпретация на споразуменията за експорт на украинско зърно.



„ Ние осъждаме позицията на Руската федерация, която съобщи, че нищо не пречи на продължаването на нейната война в Украйна. Не сме съгласни с това “, сподели дипломатът.

На 22 юли в Истанбул Русия, Турция, Украйна и Организация на обединените нации подписаха съглашение за експорт на украинско зърно през Черно море. Като част от документа Русия и Украйна се договориха да не нанасят удари по кораби, изнасящи зърно.

По-късно, на 25 юли, съветският външен министър Сергей Лавров разяснява съветските военни удари по цели във военната част на пристанището на Одеса. Според Лавров унищожаването на военни уреди в пристанището на Одеса не опонира на отговорностите, които Русия пое в Истанбул. Той също по този начин добави, че договорката за зърно не пречи на продължаването на " специфичната военна интервенция " в Украйна.

В същия ден, след речта на ръководителя на съветското външно министерство, в Украйна обявиха, че имат намерение да изпратят първата партида зърно почти до 31 юли, което и стана.

Източник: Лента.ру


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР