Президентът на Украйна Володимир Зеленски планира във вторник последна молба

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски планира във вторник последна молба
Коментари Харесай

Зеленски иска САЩ да отприщи помощта за Украйна дни преди ваканцията на Конгреса

Президентът на Украйна Володимир Зеленски възнамерява във вторник последна молба към американските законодатели да продължат да обезпечават военна поддръжка, предава " Ройтерс ".

Наближавайки зимата, с десетки хиляди мъртви украинци, очертаващ се бюджетен недостиг и съветски прогрес на изток, Зеленски възнамерява да притисне американските законодатели да попълнят съвсем изчерпаното финансиране, преди да се срещне с президента Джо Байдън.

" Ако има някой, въодушевен от нерешените проблеми на Капитолийския рид, това са единствено Путин и неговата болна клика ", сподели Зеленски в тирада във Вашингтон в понеделник пред американска военна аудитория.

Наскоро разкрити данни от американското разузнаване демонстрират, че " Русия наподобява има вяра, че военната невъзможност през зимата ще изтощи поддръжката на Запада за Украйна " и в последна сметка ще даде преимущество на Русия макар съветските загуби, сподели Адриен Уотсън, представител на Съвета за национална сигурност на Белия дом.

Украйна съумява да спре съветските сили, само че Путин продължава да подрежда на войските си напред макар тежките загуби на войски и съоръжение от октомври, добави тя.
 Зеленски от Съединени американски щати: Путин не се бори единствено с Украйна, а с обединена Европа
Зеленски от Съединени американски щати: Путин не се бори единствено с Украйна, а с обединена Европа

Във вторник той ще се срещне с американския си сътрудник Джо Байдън

Остават единствено три дни преди ваканцията на Конгреса за годината в петък, а републиканците в Камарата на представителите до момента отхвърлят да одобряват $, който съдържа помощ за Украйна без несвързани, яростно оспорвани промени в имиграцията в Съединени американски щати.

Путин, който сподели предходната седмица, че, залага, че може да надживее западната помощ и внимание, с цел да реализира огромна стратегическа победа против Запада, считат сътрудници на Зеленски и Байдън. Гледната точка се споделя от европейски законодатели, които ще изпратят своя лична молба в последния миг до Конгреса във вторник.

Байдън очерта обстановката с остри термини, като сподели, че " историята ще съди сурово тези, които обръщат тил на идеята на свободата ".

В последна сметка американските войски могат да бъдат принудени да се бият с Русия, предизвестяват Байдън и други, в случай че Путин реши да нахлуе в европейски съдружник, обзет от уговорките на НАТО за взаимна защита.
 В Сената на Съединени американски щати не стигнаха до Украйна и Зеленски
В Сената на Съединени американски щати не стигнаха до Украйна и Зеленски

Срещата прерасна в яростен спор по отношение на ограниченията за подсилване на границата на Съединени американски щати с Мексико

Председателят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Майк Джонсън, републиканец, сподели в писмо до администрацията на Байдън, оповестено предходната седмица, че законодателите се нуждаят от повече детайлности за задачите на администрацията в Украйна и свърза въпроса с имиграцията.

" Допълнителното финансиране на Украйна зависи от приемането на трансформиращи промени в законите за сигурност на границите на нашата нация ", написа той.

Във вторник Джонсън сподели, че към момента чака отговор от Белия дом. " Те не са изпратили нищо назад. Няма противоположен залп " , сподели той пред консервативния радиоводещ Хю Хюит. Той също по този начин поиска Джо Байдън да се включи директно в договарянията по законопроекта, като сподели, че това е " доста, доста закъсняло ".

Белият дом заяви на Конгреса на 4 декември, че държавното управление към този момент няма да разполага с финансиране за даване на повече оръжия за Украйна след края на годината. Конгресът утвърди повече от 110 милиарда $ за Украйна след нахлуването на Русия през февруари 2022 година, само че няма нови средства, откогато републиканците поеха Камарата на представителите от демократите през януари.
 Белият дом: Парите за Украйна са на изчерпване
Белият дом: Парите за Украйна са на изчерпване

Спирането на финансирането и потока от оръжия към Украйна ще усили вероятността от съветски победи

Подкрепена от милиарди долари в американско оръжие, филантропична помощ и разузнаване, Украйна съумя да отблъсне първичния опит на Русия да опустоши страната. Но Киев не съумя да пробие съветските отбранителни линии в огромен контраофанзивен напън тази година и Русия в този момент е в атака на изток.

" С наближаването на зимата в този момент виждаме против гражданска инфраструктура ", сподели представителят на Белия дом Джон Кърби в понеделник. " Очакваме, че това ще продължи, изключително против енергийната инфраструктура. "

Някои републиканци, изключително тези с най-близки връзки с някогашния президент Доналд Тръмп, се опълчват на повече помощ за Украйна и питат за задачите на войната и по какъв начин се харчат парите на Съединени американски щати

Както войната, по този начин и проблемите с имиграцията се чака да бъдат гръмоотводни въпроси преди изборите за президент и Конгрес на Съединени американски щати през 2024 година И Тръмп, и Байдън се борят за президентския пост.

Около 41% от възрастните американци, интервюирани от " Ройтерс " предишния месец, поддържат изпращането на оръжия в Украйна, спрямо 32%, които са срещу.

Зеленски, който в този момент е на втория ден от пътуването си до Вашингтон, се чака да приказва пред американските сенатори в 9 сутринта локално време. Той няма да приказва пред Камарата, само че ще се срещне уединено с Джонсън.

Байдън и Зеленски ще проведат конференция в 16:15 локално време.

В навечерието на визитата на Зеленски в Капитолийския рид републиканците в Сената показаха намаляващи очаквания, че могат да реализират гранична договорка с демократите и да одобряват спомагателния пакет тази седмица.

" Ставам все по-песимистичен " , сподели пред кореспонденти сенатор Сюзън Колинс.

През октомври, обвързвано с Украйна, в това число оръжия, икономическа помощ и филантропична помощ. Свързано искане би осигурило още милиарди и за армията на Израел.
 Лондон: Руските бойци нямат нито подготовка, нито съоръжение за нощни боеве
Лондон: Руските бойци нямат нито подготовка, нито съоръжение за нощни боеве

Украинските сили обаче се движат най-вече през нощта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР