Президентът на Украйна Володимир Зеленски планира да посети американската столица

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски планира да посети американската столица
Коментари Харесай

Зеленски планира посещение в САЩ

Президентът на Украйна Володимир Зеленски възнамерява да посети американската столица Вашингтон . Това би било първото му пътешестване в чужбина, откогато Русия нахлу в страната му през февруари, оповестяват американските медии.

Зеленски възнамерява да посети Белия дом, защото се чака президентът Джо Байдън да разгласи нов пакет от оръжия за Киев, включващ ракети " Пейтриът " , които са от решаващо значение за отбраната на Украйна от съветските ракетни и безпилотни удари, се споделя в известията.

Зеленски може да се обърне и към Конгреса на Съединени американски щати, който е на път да одобри нов проектобюджет с 44,9 милиарда $ нова помощ за Украйна.

Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси съобщи в писмо до членовете на Конгреса във вторник, че те би трябвало да участват физически на съвещанието в сряда вечерта.
" Моля, присъствайте особено на съвещанието, отдадено на демокрацията в сряда вечерта ", написа тя без пояснения.

Зеленски, който управлява страната си без отмора в продължение на 10 месеца на брутална война с нахлуващите съветски сили, постоянно беседва с водачи и поддръжници по света, само че единствено по телефона и посредством видеоконферентна връзка.

Но преди пътуването Киев призна, че Съединените щати са най-важният покровител на военните старания , като към този момент са дали към 20 милиарда $ под формата на помощ за сигурността и още толкоз под формата на финансова и филантропична поддръжка.

Визитата не е публично доказана , а също така са вероятни и промени в проектите по съображения за сигурност, е декларирал един от източниците. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР