Президентът на Украйна Володимир Зеленски отговори на твърденията на Русия,

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски отговори на твърденията на Русия,
Коментари Харесай

Зеленски: Няма химикали или други оръжия за масово унищожение на моята земя

Президентът на Украйна Володимир Зеленски отговори на изказванията на Русия, че Украйна създава химически или биологични оръжия на своя територия благодарение на Съединени американски щати.

В следващото си видеообръщение тази нощ Зеленски заяви, че украинските управляващи са съумели да изтеглят съвсем 40 000 души през вчерашния ден от редица градове на страната. По думите му сполучливо са били доставени и филантропични помощи - стотици тонове артикули и лекарства.

Зеленски също по този начин дефинира появилите се в съветски медии известия за разработка на оръжия за всеобщо поразяване в Украйна като подправени вести.

„ Обвиняват нас, че сякаш създаваме биологично оръжие и готвим химическа офанзива, това ме тревожи, защото ние неведнъж сме се убеждавали – в случай че искаш да знаеш какви са проектите на Русия, виж в какво тя упреква другите “, сподели той.

„ Какви са тези изказвания за подготовка на химически офанзиви? “ попита Зеленски. „ Решихте ли да извършите „ дехимизация “ на Украйна? Какво ще употребявате? Амоняк? Фосфор? Какво друго сте ни подготвили? Няма химикали или други оръжия за всеобщо заличаване на моята земя “, обърна се Зеленски към Русия.

Той също по този начин предизвести, че Русия ще получи в отговор " най-тежките наказания ", в случай че употребява такива оръжия против Украйна.

Коментарите му повтарят казаното от Съединени американски щати по-рано: че изказванията на Русия, че Украйна е хазаин на американски лаборатории за биологични оръжие, са " подправен предлог ", целящ да оправдае възможна приложимост от Русия на такива оръжия.

Организация на обединените нации ще организира изключително съвещание в петък по искане на Русия, с цел да разиска тези изказвания.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР