Президентът на Украйна Володимир Зеленски отбеляза, че е необходимо да

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски отбеляза, че е необходимо да
Коментари Харесай

Зеленски с остри думи, иска международно разследване за сваления руски самолет

Президентът на Украйна Володимир Зеленски означи, че е належащо да се открият всички обстоятелства и да се организира следствие на злополуката на съветския аероплан Ил-76 на 24 януари. Зеленски съобщи това в среднощното си послание, представен от " Украинска истина ". 
 
Той анулира всичките си пътувания, с цел да може да следи информацията по случая.  Володимир Зеленски сподели, че министърът на защитата Рустем Умеров, главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, началникът на Главното разследващо ръководство Кирил Буданов, началникът на Службата за сигурност на Украйна Василий Малюк и началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна Сергей Шаптала са докладвали за обстановката със самолета и обмена.
 
" Трябва да установим всички ясни обстоятелства. Доколкото е допустимо, като се има поради, че самолетът се разруши на съветска територия - отвън нашия надзор. " Факти " е основната дума сега. Чух главнокомандващия и Генералния щаб за потреблението на Военновъздушни сили. Главното разследващо ръководство проверява ориста на всички пандизчии. Службата за сигурност проверява всички условия. И разпоредих на министъра на външните работи на Украйна да осведоми сътрудниците за наличните данни в Украйна. Нашата страна ще упорства за интернационално следствие ".
 
Вчера съветски военнотранспортен аероплан се разруши в граничната с Украйна Белгородска област. Според Москва на борда е имало 65 украински военнопленници, трима съветски военни, които са ги съпровождали, и шест души екипаж. Няма оживели.
 
Според съветското министерство на защитата, самолетът е свален с ракети от украинците. Киев продължава да твърди, че обяснява събитията към злополуката и ориста на военнопленниците. Съединени американски щати обявиха, че не могат да потвърдят, че на борда е имало украинци.
 
От украинското военно министерство обявиха, че ще продължат да смъкват съветски самолети, които, по данни на разузнаването, транспортират муниции. Минути след случая се появи информация, че самолетът е свален, тъй като е превозвал ракети С-300. Тя не беше публично доказана.
 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР