Президентът на Украйна Володимир Зеленски осъди вчера предателството“ на депутат,

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски осъди вчера предателството“ на депутат,
Коментари Харесай

Зеленски осъди „предателството“ на украински депутат, забелязан на почивка на Малдивите

Президентът на Украйна Володимир Зеленски осъди през вчерашния ден „ измяната “ на народен представител, видян наскоро на отмора в първокласен хотел на Малдивите, съобщи Франс прес.

Украинският водач постоянно припомня, че в разгара на войната на Русия против Украйна хората на виновни позиции в страната би трябвало да дават позитивен образец, отбелязва Агенция Франс Прес.

Според осведомителния уебсайт Slidstvo.info 48-годишният народен представител Юрий Аристов от президентската партия „ Слуга на народа “ в средата на месеца е бил забелязан в петзвезден хотел на този архипелаг в Индийския океан.

След медийните разкрития ръководителят на парламентарната група на „ Слуга на народа “ Давид Арахамия съобщи през вчерашния ден в известие, че е изискал „ незабавното премахване “ на Аристов от парламентарната група.

„ Изисках всички документи за командировките и цялата информация ще бъде тествана “, сподели още Арахамия. Междувременно ръководителят на украинския парламент Руслан Стефанчук разгласи, че е получил писмо с оставката на Аристов, който е и зам.-председател на парламентарната комисия по националната сигурност, защитата и разузнаването, чиято роля е извънредно стратегическа.

„ Това ще бъде оценено по време на идната парламентарна сесия “, акцентира Стефанчук, без да дава детайлности.

По украинския закон народен представител може да бъде отхвърлен от поста след гласоподаване в пленарната зала.

Зеленски категорично загатна за въпроса във вечерното си видеообръщение като сподели, че предпочитането на острови и курорти по време на война е „ изменничество към правилата на страната “.

Всяко вътрешно изменничество, всеки „ плаж “ или персонално обогатяване вместо отбрана на ползите на Украйна ще провокира най-малкото яд, отсече президентът с тъмен взор.

Трябва да работите в Украйна и за ползите на украинския народ, сподели още Зеленски на депутатите и държавните чиновници.

Условията за задгранични пътувания за държавни чиновници и депутати са значително под надзор от началото на съветската инвазия през февруари 2022 година и по особено с въвеждането на военно състояние.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР